Weetjes

Op onze boerderij is ook een pensionstalling voor paarden aanwezig.

De uitrijmogelijkheden zijn hier super. Je bent te paard binnen vijf minuten in het bos en dan al snel in de duinen en bij het strand! De rijvereniging de Kennemerruiters is slechts op vijf minuten rij-afstand.

In de zomer staan de paarden dag en nacht op het land in verschillende kuddes. Bij de indeling van de kudde wordt rekening gehouden met de hoeveelheid die een paard mag eten. Gevoelige paarden worden zo veel mogelijk schraal gehouden. Gedurende de zomer wisselen we de kuddes over verschillende percelen gras. In de winter staan de paarden ’s nachts op stal en overdag in een kudde in de paddock. Apart staan past niet in ons systeem en geschied alleen op medische gronden.

Faciliteiten:

Binnenrijbaan: 20 x 40 meter die lekker open is aan één kant en voorzien van spiegels over de hele breedte.

2 buitenpaddocks, waarin ’s zomers ook kan worden gereden. Eén van beide paddocks is gedeeltelijk verhard met rubberen platen van het zogenaamde "HIT-aktief systeem", zodat de paarden droog kunnen staan.

Verlichte longeerkraal

Binnen- en buitenspuitplaats

Solarium

Een grote zadelkast voor iedereen

Keuze uit ponyboxen en paardenboxen

Weidegang in de zomer (24 uur per dag)

Stallen worden ’s winters gemiddeld 1 x per week mechanisch uitgemest en dagelijks opgestrooid met stro

Paarden worden ’s winters 2 x per dag door ons gevoerd in een ruif met een flinke hoeveelheid kuilgras of hooi van eigen land.  In de winter kunnen de paarden overdag in de paddock uit een ruif eten. Ook is er een drinkbak in iedere paddock.

Biks zit niet bij de prijs inbegrepen.

Vrije keus voor dierenarts, hoefsmid en instructie.

Gezamenlijk beleid voor ontwormen en inenten

Trailerstalling in overleg.

 

Heb je interesse, dan maken we graag persoonlijk kennis en geven we met alle plezier een rondleiding.

Mocht je aanvullende wensen hebben, dan kunnen we altijd bespreken wat de mogelijkheden zijn. Structureel apart staan is niet ons systeem evenals de paarden in de zomer 's nachts op stal.


Prijs op aanvraag